Na terenie naszej Szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.12.00-14.00

Opłaty za obiady należy wpłacać na konto Zespołu Szkół nr 7, 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419 w tytule podać „opłata za obiad (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc)”. Informacja o wysokości opłat, po uwzględnieniu odpisów, przesyłana jest na podane w umowie adresy mailowe rodziców lub dostępna u intendenta..

W przypadku nieobecności dziecka obiad można odwołać telefonicznie pod numerem tel.   71 798 69 05 wew. 115 lub mailowy amusial1312@wroclawskaedukacja.pl do godziny 9.00 każdego dnia.

Dokonywanie wpłat za wyżywienie bez prowizji, oprócz kasy ZOJM możliwe jest także we wszystkich oddziałach Banku PKO BP oraz w Punktach Obsługi Bankowej, tzw. POB zlokalizowanych w kasach UM (ul. G. Zapolskiej 2/4, ul. Nowy Targ 1-8, ul. Kotlarska 41, ul. Kromera 44). wykaz placówek bankowych

 godzin pracy intendenta:
Pon i czw od 12-15.30
Wt, śr i pt  od 7.30- 11.00

 

Jadłospis

od  07.05.18   do   18.05. 2018 r.

DATA OPIS  POSIŁKU
07-05-2017

poniedziałek

Pomidorowa z zacierką (śmietana,gluten,seler,jajo),  pieczywo(gluten), karczek  w sosie (gluten,śmietana), ziemniaki z koperkiem (masło), surówka z kapusty czerwonej ze słonecznikiem, herbata z cytryną.
08-05-2017

Wtorek

 

Szpinakowa z jajkiem (gluten,seler,jajo),  pieczywo (gluten), risotto z jarzynami i mięsem z sosem pomidorowym (gluten,śmietana,), kompot owocowy, pomarańcz.
09-05-2017

środa

Ogórkowa (śmietana,gluten,seler), pieczywo (gluten),  kotlet schabowy w otrębach (gluten,jajo,mleko), ziemniaki z koperkiem(masło), bukiet jarzyn gotowanych z masłem klarowanym i sezamem , sok 100%.
10-05-2017

czwartek

Kalafiorowa (seler,śmietana,gluten), pieczywo (gluten), pulpet duszony w sosie (gluten,śmietana), kasza jęczmienna (gluten,masło), surówka wielowarzywna z kapusty białej(majonez), kisiel do picia, owoc.
11-05-2017

piątek

Pieczarkowa z makaronem (śmietana,gluten,seler),  pieczywo (gluten), ryba pieczona (gluten,jajo,mleko,), ziemniaki z koperkiem (masło), mizeria, herbata miętowo-rumiankowa.
14-05-2017

poniedziałek

Zupa neapolitańska (śmietana,gluten,seler,ser żółty),  pieczywo(gluten), gulasz wieprzowy z cukinia i papryką (gluten,śmietana), ryż,  ogórek kiszony, sok 100% owocowy.
15-05-2017

wtorek

Grochowa na boczku(seler,gluten,śmietana), pieczywo(gluten), pierogi ruskie z cebulką (gluten,ser biały,jajo),  marchew jabłkiem i rodzynkami(śmietana), galaretka do picia, jogurt owocowy (mleko).
16-05-2017

środa

Koperkowa z makaronem gwiazdki (gluten,seler,śmietana,),  pieczywo (gluten), udko opiekane (gluten,jajo,mleko), ziemniaki z koperkiem (masło), brokuły gotowane z masłem klarowanym i płatkami migdała,  kompot owocowy.
17-05-2017

czwartek

Zupa z fasolką szparagową (gluten,seler,śmietana), pieczywo(gluten), bitka schabowa w sosie (gluten,śmietana), kasza gryczana(masło,gluten), buraki z cebulą, sok 100% owocowy, owoc.
18-05-2017

piątek

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami(śmietana,gluten,seler), jajko sadzone ze szczypiorem (gluten,mleko,jajo), ziemniaki z koperkiem (masło), kapusta pekińska, herbata owocowa z cytryną, batonik musli.
   
  Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.

 

W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo),  nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja,  seler,  owoce cytrusowe.

 

Sporządził:  Musiał Agnieszka  –  (zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn.24.06.2015)