Obiady szkolne

Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej
nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .

Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej i podawane estetycznie na terenie stołówki.

Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.

Rok szkolny 2019/2020
Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.12.00-14.00.

Cena obiadu w roku szkolnym 2019/2020 wynosi 4,50zł.

Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.
W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .

Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.00 do 09.15 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej wew. 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.

Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od
8.00-12.00.
10. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2019/2020
będzie do odebrania i podpisania od 02.09.2019roku w pokoju
intendenta od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00-12.00
11. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.

Druk umowy poniżej:

umowa- 2019-2020

Jadłospis

od  03.09.19   do   13.09. 2019 r.

DATA OPIS  POSIŁKU
02-09-2019

poniedziałek

ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO 2019/2020

 

03-09-2019

wtorek

Pomidorowa z makaronem (śmietana,gluten,seler),   pieczywo(gluten), gulasz wieprzowy z warzywami (gluten), kasza gryczana(gluten), surówka z marchwi i jabłka ,

kompot  owocowy,  owoc.

04-09-2019

środa

Zupa ogórkowa (śmietana,gluten,seler,),

kotlet mielony (gluten,jajo,mleko), ziemniaki z koperkiem(masło), surówka z buraków, sok 100% owocowy.

 

05-09-2019

czwartek

Rosół z makaronem (gluten,seler,jajo),  pieczywo (gluten), łazanki

 z kiełbasą  i mięsem (gluten, jajo),  sok 100% owocowy

06-09-2019

piątek

Neapolitańska(śmietana,gluten,seler,ser żółty), pieczywo(gluten),

jajko sadzone ze szczypiorem (gluten,jajo), ziemniaki z  koperkiem

(masło), surówka z białej kapusty,

herbata miętowa z miodem, owoc.

09-09-2019

poniedziałek

Kalafiorowa(śmietana,gluten,seler), pieczywo (gluten), makaron spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym (gluten,śmietana),

 ogórek kiszony, woda z cytryną, owoc.

10-09-2019

wtorek

Kapuśniak (śmietana,gluten,seler),  pieczywo (gluten) , kotlet schabowy w sezamie (gluten,mleko,jajo), ziemniaki z koperkiem (masło), sałata z jogurtem, galaretka do picia.
11-09-2019

środa

Barszcz czerwony(śmietana,gluten,seler,), pieczywo(gluten), pierogi ruskie z cebulką (gluten,ser biały,jajo), surówka z marchwi i słonecznika(śmietana), sok 100%owocowy.
12-09-2019

czwartek

Żurek z jajkiem(śmietana,gluten,seler,jajo), pieczywo(gluten), pulpet drobiowy duszony w sosie (gluten,śmietana,jajo), kasza jęczmienna (masło,gluten), surówka z kapusty białej, kompot owocowy.
13-09-2019

piątek

Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (śmietana,gluten,seler,), pieczywo(gluten),

ryba pieczona(gluten), ziemniaki z koperkiem (masło),

mizeria (śmietana),  herbata.

Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.

W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo),  nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja,  seler,  owoce cytrusowe.

 

Sporządził: Magdalena Zamorska