Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady.
Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej i podawane estetycznie na terenie stołówki.
Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.
Rok szkolny 2024/2025
- Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.
- Cena obiadu w roku szkolnym 2024/2025 wynosi 8,00 zł.
- Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc).
- W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
- Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 6 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej 103), także mailowo magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
- Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od
8.00-12.00.
- Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2024/2025
będzie do odebrania i podpisania od 02.09.2024 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.
- Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.
Do pobrania:
Jadłospis
od 02.12.2024r. do 06.12.2024 r.
DATA | OPIS POSIŁKU | |
02-12-2024 poniedziałek | Zupa grysikowa na rosole ( mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, kasza manna) (seler ) -350ml, Stek wieprzowo- wołowy z cebulką (jajo, mleko) – 90 g, ziemniaki z natką pietruszki –150 g surówka z zielonego ogórka ze szczypiorkiem w polewie jogurtowo-majonezowej (mleko, gorczyca, jajo) –80 g, sok 100% owocowy -200ml gruszka –1szt. | |
03-12-2024 wtorek | Ogórkowa z ziemniakami ( wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, ogórek kiszony) (seler ,mleko, pszenica) -350ml, Jesienne kaszotto z indykiem i warzywami po meksykańsku (papryka, pomidor, czerwona fasola, kukurydza, kasza jęczmienna)110 /150g, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami i ciecierzycą -80g kompot z jabłek –200 ml. | |
04-12-2024 Środa | Zupa gulaszowa z soczewicą ( mięso wieprzowe, papryka, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, ziemniak) (pszenica)- 350 ml Kluski na parze z sosem jogurtowo- owocowym ( mleko, jajo, pszenica)– 4szt, marchew z ziarnami słonecznika – 80g , herbata z miodem i cytryną –200ml, Actimel-1szt. | |
05-12-2024 czwartek | Zupa porowo-ziemniaczana z klopsikami rybnymi ( dorsz, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, ziemniak ) (seler, mleko ,pszenica)-350 ml, Gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym (pulpa pomidorowa, chude mięso wieprzowe, ryż, czosnek, cebula) ( pszenica, mleko) -180 g, ziemniaki z koperkiem -150g, ogórek kiszony – 40g, kompot z gruszek -200ml,winogron –80 g. | |
06-12-2024 piątek | Zupa pieczarkowa z makaronem ( mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, ziemniak, pieczarka), (seler, mleko ,pszenica)-350 ml, Paluszki rybne z mintaja (ryba, pszenica, jajo) -90 g , ziemniaki z natką pietruszki -150g , surówka z selera z jabłkiem z orzechami ( orzechy) – 80g, napar z melisy- 200ml, Mikołaj w mlecznej czekoladzie –60g. | |
Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie. |
W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:
gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo), nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja, seler, ryby,sezam,orzechy,gorczyca.
Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska