1  Obiady szkolne

 

Obiady szkolne

Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej

nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .

Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.

i podawane estetycznie na terenie stołówki.

Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.

Rok szkolny 2023/2024

  1. Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.

  1. Cena obiadu w roku szkolnym 2023/2024 wynosi 8,00 zł.

  1. Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,

z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:

Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,

w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.

  1. W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .

  1. Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .

Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej wew. 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.

  1. Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97

9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach: poniedziałek – środa 8.00-11.30, czwartek – piątek 8.00-12.25 oraz wtorek 8.00-12.15.

10. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024

będzie do odebrania i podpisania od 04.09.2023 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.

11. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia

stron.

Do pobrania:

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024

   Jadłospis

od 06.05.2024r.  do 10.05. 2024 r.

 

DATA

OPIS  POSIŁKU

06-05-2024

poniedziałek

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej  i  jaglanej (mięso wieprzowe,  marchew, seler, pietruszka, por , czosnek, cebula ) (seler )-350 ml,

Kotlet mielony w panierce (jajo, bułka tarta)

(seler ,mleko, pszenica)90 g ,

ziemniaki z koperkiem  -150 g, buraczki z cebulką 80g,

herbata z cytryną i miodem -200ml, banan-1 szt.

07-05-2024

wtorek

 

Jarzynowa z  brokułem (mięso drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, brokuł ,czosnek, cebula, ziemniaki )

(seler, mleko, pszenica)- 350ml

Pieczone pałki kurczaka w ziołach

(sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra) – 90g. ,

ziemniaki z natką pietruszki – 150 g,

zielony ogórek z rzodkiewką i szczypiorkiem

z jogurtem naturalnym –80g,

 sok 100% owocowy –200ml, Actimel– 1szt

08-05-2024

środa

Pomidorowa  z makaronem  ( wywar warzywny, pulpa pomidorowa, marchew, seler, pietruszka, por,  czosnek )

 (seler ,pszenica, mleko ) -350 ml.

Kluski leniwe  ( mleko, jajo, pszenica) -220 g,

surówka z marchwi  z żurawiną  i oliwą –80 g,

napój miętowo-rumiankowy- 200 ml, gruszka – 1 szt.

09-05-2024

czwartek

Żurek z jajem  (chuda kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, cebula, ziemniaki) (seler, mleko, pszenica, jajo)- 350ml

Spaghetti  bolognesse z chudym mięsem wieprzowym

(mięso wieprzowe: łopatka, karczek,  pulpa pomidorowa)-110 /150 g,

(pszenica, jajo),

 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i natką pietruszki  – 80g,

kompot z jabłek  –200 ml, batonik zbożowy Sante -1szt .

10-05-2024

piątek

Barszcz ukraiński  z fasolą  (wywar warzywny, marchew, seler,

pietruszka korzeń, por, cebula, czosnek, buraki )

(jajo, mleko, pszenica) -350 ml,

Ryba pieczona dorsz (ryba, pszenica, jajo ,mleko) -90 g ,

ziemniaki z koperkiem-150g ,

surówka z cukinii, marchewki i jabłka z oliwą  –80g,

napar z melisy -200ml.

 

Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.

W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

pszenica (mąka, kasze, makarony, pieczywo),  nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja, seler, ryby, sezam, orzechy, gorczyca.

Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska