Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady.
Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej i podawane estetycznie na terenie stołówki.
Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.
Rok szkolny 2024/2025
- Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.
- Cena obiadu w roku szkolnym 2024/2025 wynosi 8,00 zł.
- Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc).
- W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
- Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 6 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej 103), także mailowo magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
- Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od
8.00-12.00.
- Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2024/2025
będzie do odebrania i podpisania od 02.09.2024 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.
- Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.
Do pobrania:
Jadłospis
od 17.03.2025 r. do 21.03.2025 r.
DATA | OPIS POSIŁKU | |
17-03-2025 poniedziałek | Jarzynowa z ziemniakami (mięso wieprzowe , marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, brokuł, kalafior) (seler ,mleko, pszenica) -350ml, Kluski na parze z polewą jogurtowo- owocową ( mleko, jajo, pszenica)- 220g, marchew z jabłkiem – 80g , sok 100% owocowy -200ml , banan-1szt. | |
18-03-2025 wtorek | Zupa pomidorowa z ryżem (mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, pulpa pomidorowa) (seler, mleko ,pszenica)-350 ml. Zrazy z cebulką (karczek, łopatka) (pszenica)-90 g, ziemniaki z natką pietruszki -150g, surówka z zielonego ogórka ze szczypiorkiem w polewie jogurtowo-majonezowej (mleko, gorczyca, jajo)–80 g, kompot z jabłek –200 ml., ciasteczka zbożowe –1szt. | |
19-03-2025 środa | Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem ( boczek gotowany, biała kapusta, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, ziemniak) (pszenica)- 350 ml Zapiekanka makaronowa z mięsa drobiowego z warzywami ( pierś kurczaka, papryka, kukurydza, szpinak, czosnek, cebula, ser żółty) ( pszenica, jajo, mleko)– 220 g, surówka z sałaty lodowej z pomidorami i ciecierzycą -80g, sok 100% owocowy –200ml, Actimel-1szt. | |
20-03-2025 czwartek | Krupnik z kaszy jęczmiennej z dodatkiem jaglanej ( wywar z warzyw, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, kasza ) (seler ) -350ml, Bitki wołowe w sosie własnym ( wołowina zrazowa) (pszenica) – 90 g, kopytka ( mleko, jajo, pszenica) –150 g, marchew z groszkiem – 80g, lemoniada z cytryną i miodem- 200 ml, winogron –90 g. | |
21-03-2025 piątek | Zupa gulaszowa z mięsem i papryką (mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, papryka, ziemniak) (seler, pszenica)- 350ml, Dorsz z warzywami po grecku ( marchew, pietruszka, seler) (ryba, pszenica, jajo) -90g , ziemniaki z natką pietruszki -150g , surówka z selera z jabłkiem z orzechami ( orzechy) – 80g, herbata miętowo-rumiankowa- 200ml, baton Grześ –40g. | |
Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie. |
W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:
gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo), nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja, seler, ryby, sezam, orzechy, gorczyca.
Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska