Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady.

            Obiady przygotowywane są  przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej  i podawane estetycznie na terenie stołówki.

             Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.

Rok szkolny 2024/2025

  1. Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.
  1. Cena obiadu w roku szkolnym 2024/2025 wynosi 8,00 zł.
  1. Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,

z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:

           Nr:  84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,

 w tytule proszę podać : wpłata za obiady  (imię i nazwisko, klasa) za     miesiąc  (podać miesiąc).

  1. W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
  1. Comiesięczna informacja o wysokości  należnej opłaty  będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 6 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana  klasa  i inicjały dziecka .

Dodatkowo informację o  należnej opłacie  można uzyskać  pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Nieobecność dziecka na  obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30  pod numerem tel.   71 798 69 05 wew. 115  lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150  lub u sekretarza szkoły podstawowej  103), także mailowo magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
  1. Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
  1. Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97

     9 .  Intendent:  Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od

          8.00-12.00.

  1. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2024/2025

 będzie do odebrania i podpisania od  02.09.2024 roku w szatni szkoły od   ulicy Prostej i w pokoju intendenta.

  1. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia

            stron.

Do pobrania:       

    Jadłospis

od 17.03.2025 r.  do  21.03.2025 r.

DATAOPIS  POSIŁKU 
    17-03-2025 poniedziałek  Jarzynowa z ziemniakami (mięso wieprzowe , marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, brokuł, kalafior)  (seler ,mleko, pszenica) -350ml, Kluski na parze z polewą jogurtowo- owocową ( mleko, jajo, pszenica)- 220g, marchew z jabłkiem – 80g ,  sok 100% owocowy -200ml , banan-1szt.   
    18-03-2025 wtorek  Zupa pomidorowa z ryżem  (mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, pulpa pomidorowa) (seler, mleko ,pszenica)-350 ml. Zrazy z cebulką (karczek, łopatka) (pszenica)-90 g, ziemniaki z natką pietruszki -150g, surówka z zielonego ogórka ze szczypiorkiem  w polewie jogurtowo-majonezowej  (mleko, gorczyca, jajo)80 g, kompot z jabłek –200 ml.,  ciasteczka zbożowe –1szt. 
    19-03-2025 środa    Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem ( boczek gotowany, biała kapusta,  marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, ziemniak) (pszenica)- 350 ml Zapiekanka makaronowa z mięsa drobiowego z warzywami ( pierś kurczaka, papryka, kukurydza, szpinak, czosnek, cebula, ser żółty) ( pszenica, jajo, mleko)– 220 g,  surówka z sałaty lodowej z pomidorami i ciecierzycą  -80g, sok 100% owocowy –200ml, Actimel-1szt. 
    20-03-2025 czwartekKrupnik z kaszy jęczmiennej z dodatkiem jaglanej ( wywar z warzyw, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, kasza ) (seler ) -350ml, Bitki wołowe w sosie własnym ( wołowina zrazowa)  (pszenica)90 g, kopytka ( mleko, jajo, pszenica)150 g,  marchew z groszkiem – 80g, lemoniada z cytryną i miodem- 200 ml, winogron –90 g.   
    21-03-2025 piątekZupa gulaszowa z mięsem i papryką  (mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, czosnek, papryka, ziemniak)  (seler, pszenica)- 350ml, Dorsz z warzywami  po grecku ( marchew, pietruszka, seler) (ryba, pszenica, jajo) -90g , ziemniaki z natką pietruszki -150g , surówka z selera z jabłkiem z orzechami ( orzechy)80g, herbata miętowo-rumiankowa- 200ml,   baton Grześ –40g. 
 Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie. 

W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo),  nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja,  seler, ryby, sezam, orzechy, gorczyca.

Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska