Obiady szkolne
Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .
Obiady na stołówce szkolnej Szkoły Podstawowej nr 97 będą wydawane od 05.09.2022 roku.
Warunkiem wydania obiadu jest wypełnienie i złożenie umowy do intendenta szkoły.
Umowy obiadowe na rok 2022/2023 będą dostępne od 01.09.2021 roku (czwartek) w szatni szkoły od ulicy Prostej.
Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2022/2023
Opłata za obiady
Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419.
Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.
i podawane estetycznie na terenie stołówki.
Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.
Rok szkolny 2022/2023
- Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.00.
- Cena obiadu w roku szkolnym 2022/2023 wynosi 8 zł.
- Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.
- W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
- Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
- Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
- Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od
8.00-12.00.
- Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2022/2023
będzie do odebrania i podpisania od 01.09.2022 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.
- Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.
Jadłospis
od 22.05.2023r. do 02.06. 2023 r.
DATA | OPIS POSIŁKU |
22-05-2023
poniedziałek |
Zupa jarzynowa z kalafiorem i brokułem(seler,laktoza,pszenica)- 350ml,
Gulasz wieprzowy w sosie pieczarkowym (pszenica) 90/80g , kasza gryczana(pszenica)- 150g,buraczki z cebulką -80g , kompot jabłkowy –200 ml, banan –1szt. |
23-05-2023
wtorek |
Krupnik tradycyjny z dodatkiem kaszy jaglanej (seler,jęczmień)-350ml,
Knedle z truskawkami i polewą jogurtową (pszenica, jajo,laktoza)-220 g, marchew z ananasem -80g, herbata miętowo- rumiankowa -200ml, soczek 200ml |
24-05-2023
środa |
Rosół z makaronem nić i natką pietruszki (seler,jajo)-350ml,
Zrazy z cebulką w sosie koperkowym– 90g/80g, ryż z kurkumą-150 g marchewka z groszkiem -80 g, sok 100% owocowy -200ml. |
25-05-2023
czwartek |
Krem ze szpinaku z grzankami (seler,laktoza,pszenica)- 350ml
panierowana pierś kurczaka (pszenica) -90g , ziemniaki z koperkiem-150g, sałata lodowa z gruszką ,orzechami i z olejem słonecznikowym-80g lemoniada z cytryną -200ml, jabłko. |
26-05-2023
piątek |
Botwinka z ziemniakami (seler,laktoza,pszenica)- 350 ml.
Ryba pieczona dorsz (pszenica, jaja) -90 g ,ziemniaki z natką pietruszki -150g, surówka warzywa po grecku (marchew,pomidory,seler)- 80g , kompot wieloowocowy- 200ml, |
29-05-2023
poniedziałek |
Ogórkowa z ziemniakami (seler, laktoza,pszenica)-350 ml,
Spaghetti z sosem bolońskim z mięsa wieprzowego (pszenica)-220g, surówka z ogórka kiszonego z papryką -80g sok 100% owocowy -200ml, jabłko –1szt. |
30-05-2023
wtorek |
Zupa meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą
(seler, pszenica, laktoza)- 350ml, Naleśniki z serem i polewą jogurtowo-owocową (laktoza,jajo) -220 g, marchewka z jabłkiem –80 g, kompot z gruszek -200ml, Actimel |
32-05-2023
środa |
Krem z brokułów z ziarnami słonecznika(seler, pszenica, laktoza)- 350ml,
Kotlet schabowy panierowany –90 g, ziemniaki z natką pietruszki -150g,sałata lodowa z zielonym ogórkiem i rzodkiewką w zalewie jogurtowej – 80g herbata z miętowo-rumiankowa –200ml, gruszka -1szt. |
01-06-2023
czwartek |
Pomidorowa z ryżem(seler, pszenica, laktoza) 350ml,
Pieczone pałki kurczaka 90g ziemniaki z natką pietruszki – 150 g , buraczki z cebulką-80g, kompot wieloowocowy -200ml |
02-06-2023
piątek |
Zupa z młodego szczawiu z jajem (seler, laktoza,pszenica, jajo)-350 ml,
Paluszki rybne (pszenica)-4szt, ziemniaki z koperkiem -150g, sałatka colesław -80 g, herbata Lipton z miodem i cytryną –200ml, sezamki. |
Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie. |
W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:
gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo), nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja, seler, ryby,sezam,orzechy,gorczyca.
Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska