Obiady szkolne
Obiady szkolne
Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej
nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .
Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.
i podawane estetycznie na terenie stołówki.
Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.
Rok szkolny 2023/2024
-
Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.
-
Cena obiadu w roku szkolnym 2023/2024 wynosi 8,00 zł.
-
Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.
-
W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
-
Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
-
Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej wew. 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
-
Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
-
Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach: poniedziałek – środa 8.00-11.30, czwartek – piątek 8.00-12.25 oraz wtorek 8.00-12.15.
10. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024
będzie do odebrania i podpisania od 04.09.2023 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.
11. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.
Do pobrania:
Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024
Jadłospis
od 18.03.2024 r. do 27.03. 2024 r.
DATA |
OPIS POSIŁKU |
18-03-2024 poniedziałek |
Jarzynowa z brukselką (mięso drobiowe, kalafior, brokuł, brukselka, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek) (pszenica, seler, mleko) -350 ml Zrazy z cebulką (karczek, łopatka) (pszenica, mleko, jajo)-90 g, ziemniaki z natką pietruszki – 150g, czerwona kapusta z oliwą- 40g, herbata miętowo-rumiankowa -200 ml, mandarynka -1szt. |
19-03-2024 wtorek |
Pomidorowa z dodatkiem soczewicy z makaronem (chude mięso wieprzowe, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, soczewica, pulpa pomidorowa) (pszenica, seler, mleko) -350 ml Pałki kurczaka w ziołach(pieprz, sól,papryka ostra,słodka)-1 szt, ziemniaki z koperkiem– 150g, marchew z porem, jabłkiem i ziarnami- 40g, sok 100% owocowy- 200ml. |
20-03-2024 środa |
Krem ze szpinaku z grzankami pszennymi ( wywar warzywny ,szpinak, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, ziemniak) (pszenica ,seler, mleko)– 350 ml, Pierogi z mięsem ( mięso wieprzowe, cebula) (pszenica, jajo, mleko) -220 g surówka z sałaty , zielonego ogórka, rzodkiewki w polewie jogurtowo-majonezowej (mleko, jajo, gorczyca )- 40g, kompot z jabłek – 200 ml, ciasteczka be-be –1 szt |
21-03-2024 czwartek |
Zupa grochowa z chudą kiełbasą (chuda kiełbasa, groch seler, marchewka, por, pietruszka, cebula, czosnek) -350ml (seler), Makaron łazanki z mięsem i chudą kiełbasą (mięso wieprzowe: karczek, chuda kiełbasa, kapusta kiszona ) (pszenica, jajo )-90/150 g, ogórek kiszony –40 g kompot wieloowocowy -200ml, winogron – 90 g |
22-03-2024 piątek |
Buraczkowa z ziemniakami ( wywar warzywny, burak, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, ziemniak ) (pszenica ,seler, mleko)– 350 ml. Paluszki rybne ( ryba, pszenica, jajo) -90 g , ziemniaki z natką pietruszki -150g , buraczki z cebulką i oliwą- 80g, lemoniada z cytryną i pomarańczą –200 ml.
|