Obiady szkolne

   Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej nr 97 we Wrocławiu  na smaczne obiady .

Obiady na stołówce szkolnej Szkoły Podstawowej nr 97 będą wydawane od 05.09.2022 roku.

Warunkiem wydania obiadu jest wypełnienie i  złożenie umowy do intendenta szkoły.

Umowy obiadowe na rok 2022/2023  będą dostępne od 01.09.2021 roku (czwartek)   w szatni szkoły od ulicy Prostej.

klauzula informacyjna

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2022/2023

Opłata za obiady

Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:

Nr 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419.

            Obiady przygotowywane są  przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.

 i podawane estetycznie na terenie stołówki.

            Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.

Rok szkolny 2022/2023

  1. Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.00.
  1. Cena obiadu w roku szkolnym 2022/2023 wynosi 8 zł.
  1. Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,

z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:

           Nr:  84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,

 w tytule proszę podać : wpłata za obiady  (imię i nazwisko, klasa) za     miesiąc  (podać miesiąc).  Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.

  1. W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
  1. Comiesięczna informacja o wysokości  należnej opłaty  będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana  klasa  i inicjały dziecka .

Dodatkowo informację o  należnej opłacie  można uzyskać  pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Nieobecność dziecka na  obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30  pod numerem tel.   71 798 69 05 wew. 115  lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150  lub u sekretarza szkoły podstawowej  103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
  1. Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
  1. Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97

     9 .  Intendent:  Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach od

          8.00-12.00.

  1. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2022/2023 

 będzie do odebrania i podpisania od  01.09.2022 roku w szatni szkoły od   ulicy Prostej i w pokoju intendenta.

  1. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia

            stron.             

Jadłospis

od 22.05.2023r.  do   02.06. 2023 r.

DATA OPIS  POSIŁKU
22-05-2023

poniedziałek

Zupa jarzynowa z kalafiorem i brokułem(seler,laktoza,pszenica)- 350ml,

 Gulasz wieprzowy  w sosie pieczarkowym (pszenica) 90/80g ,

kasza gryczana(pszenica)- 150g,buraczki z cebulką -80g ,

kompot jabłkowy –200 ml, banan –1szt.

23-05-2023

wtorek

Krupnik tradycyjny z dodatkiem kaszy jaglanej (seler,jęczmień)-350ml,

Knedle z truskawkami i polewą jogurtową (pszenica, jajo,laktoza)-220 g,

marchew z ananasem -80g, herbata miętowo- rumiankowa -200ml,

soczek  200ml

24-05-2023

środa

Rosół z makaronem nić i natką pietruszki (seler,jajo)-350ml,

 Zrazy z cebulką  w sosie koperkowym– 90g/80g, ryż z kurkumą-150 g

marchewka z groszkiem -80 g, sok 100% owocowy -200ml.

25-05-2023

czwartek

Krem ze szpinaku z grzankami (seler,laktoza,pszenica)- 350ml

 panierowana pierś kurczaka (pszenica) -90g ,

ziemniaki z koperkiem-150g, sałata lodowa  z gruszką ,orzechami i

z olejem słonecznikowym-80g

lemoniada z cytryną -200ml, jabłko.

26-05-2023

piątek

Botwinka z ziemniakami (seler,laktoza,pszenica)- 350 ml.

Ryba pieczona dorsz (pszenica, jaja) -90 g ,ziemniaki z natką pietruszki -150g, surówka warzywa po grecku (marchew,pomidory,seler)- 80g ,

kompot wieloowocowy- 200ml,

29-05-2023

poniedziałek

Ogórkowa z ziemniakami  (seler, laktoza,pszenica)-350 ml,

Spaghetti z sosem bolońskim z mięsa wieprzowego (pszenica)-220g,

surówka z ogórka kiszonego z papryką -80g

sok 100% owocowy -200ml, jabłko –1szt.

30-05-2023

wtorek

Zupa meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą

(seler, pszenica, laktoza)- 350ml,

Naleśniki z serem i polewą jogurtowo-owocową (laktoza,jajo) -220 g,

marchewka z jabłkiem –80 g,  kompot z gruszek -200ml, Actimel

32-05-2023

środa

Krem z brokułów z ziarnami słonecznika(seler, pszenica, laktoza)- 350ml,

Kotlet schabowy  panierowany –90 g,

 ziemniaki z natką pietruszki -150g,sałata lodowa z zielonym ogórkiem

 i rzodkiewką w zalewie jogurtowej – 80g

herbata z miętowo-rumiankowa –200ml, gruszka -1szt.

01-06-2023

czwartek

Pomidorowa z ryżem(seler, pszenica, laktoza) 350ml,

 Pieczone pałki kurczaka 90g

ziemniaki z natką pietruszki – 150 g , buraczki z cebulką-80g,

kompot wieloowocowy -200ml

02-06-2023

piątek

Zupa z młodego szczawiu z jajem (seler, laktoza,pszenica, jajo)-350 ml,

Paluszki rybne (pszenica)-4szt, ziemniaki z koperkiem -150g,

sałatka colesław -80 g, herbata Lipton z miodem i cytryną –200ml, sezamki.

Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie.

W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:

gluten (mąka, kasze, makarony, pieczywo),  nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja,  seler, ryby,sezam,orzechy,gorczyca.

Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska