1 Obiady szkolne
Obiady szkolne
Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej
nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .
Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.
i podawane estetycznie na terenie stołówki.
Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.
Rok szkolny 2023/2024
-
Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.
-
Cena obiadu w roku szkolnym 2023/2024 wynosi 8,00 zł.
-
Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,
z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:
Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,
w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.
-
W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .
-
Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .
Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
-
Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej wew. 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl
-
Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.
-
Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97
9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach: poniedziałek – środa 8.00-11.30, czwartek – piątek 8.00-12.25 oraz wtorek 8.00-12.15.
10. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024
będzie do odebrania i podpisania od 04.09.2023 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.
11. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia
stron.
Do pobrania:
Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024
Jadłospis
od 06.05.2024r. do 10.05. 2024 r.
DATA |
OPIS POSIŁKU |
06-05-2024 poniedziałek
|
Krupnik z kaszy jęczmiennej i jaglanej (mięso wieprzowe, marchew, seler, pietruszka, por , czosnek, cebula ) (seler )-350 ml, Kotlet mielony w panierce (jajo, bułka tarta) (seler ,mleko, pszenica) – 90 g , ziemniaki z koperkiem -150 g, buraczki z cebulką – 80g, herbata z cytryną i miodem -200ml, banan-1 szt. |
07-05-2024 wtorek
|
Jarzynowa z brokułem (mięso drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, brokuł ,czosnek, cebula, ziemniaki ) (seler, mleko, pszenica)- 350ml Pieczone pałki kurczaka w ziołach (sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra) – 90g. , ziemniaki z natką pietruszki – 150 g, zielony ogórek z rzodkiewką i szczypiorkiem z jogurtem naturalnym –80g, sok 100% owocowy –200ml, Actimel– 1szt |
08-05-2024 środa |
Pomidorowa z makaronem ( wywar warzywny, pulpa pomidorowa, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek ) (seler ,pszenica, mleko ) -350 ml. Kluski leniwe ( mleko, jajo, pszenica) -220 g, surówka z marchwi z żurawiną i oliwą –80 g, napój miętowo-rumiankowy- 200 ml, gruszka – 1 szt. |
09-05-2024 czwartek |
Żurek z jajem (chuda kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, cebula, ziemniaki) (seler, mleko, pszenica, jajo)- 350ml Spaghetti bolognesse z chudym mięsem wieprzowym (mięso wieprzowe: łopatka, karczek, pulpa pomidorowa)-110 /150 g, (pszenica, jajo), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i natką pietruszki – 80g, kompot z jabłek –200 ml, batonik zbożowy Sante -1szt . |
10-05-2024 piątek |
Barszcz ukraiński z fasolą (wywar warzywny, marchew, seler, pietruszka korzeń, por, cebula, czosnek, buraki ) (jajo, mleko, pszenica) -350 ml, Ryba pieczona dorsz (ryba, pszenica, jajo ,mleko) -90 g , ziemniaki z koperkiem-150g , surówka z cukinii, marchewki i jabłka z oliwą –80g, napar z melisy -200ml. |
|
Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania niewielkich zmian w jadłospisie. |
W produktach użytych do sporządzenia potraw zawarte są alergeny pokarmowe powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak:
pszenica (mąka, kasze, makarony, pieczywo), nabiał (mleko, śmietana, masło, ser), jaja, seler, ryby, sezam, orzechy, gorczyca.
Sporządziła: intendent : Magdalena Zamorska