Obiady szkolne

 

Obiady szkolne

Zapraszam uczniów Szkoły Podstawowej

nr 97 we Wrocławiu na smaczne obiady .

Obiady przygotowywane są przez wykwalifikowany personel w kuchni szkolnej.

i podawane estetycznie na terenie stołówki.

Posiłki sporządzamy z wysoko wyselekcjonowanych produktów i zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci w szkołach.

Rok szkolny 2023/2024

  1. Na terenie naszej szkoły działa stołówka, która zapewnia ciepły, dwudaniowy posiłek. Jest on przygotowywany na miejscu w szkolnej kuchni, wydawany w godz.11.30-14.30.

  1. Cena obiadu w roku szkolnym 2023/2024 wynosi 8,00 zł.

  1. Wpłaty za obiady należy uregulować do 15 dnia każdego miesiąca,

z góry przelewem na rachunek bankowy szkoły:

Nr: 84 1020 5226 0000 6402 0419 0419,

w tytule proszę podać : wpłata za obiady (imię i nazwisko, klasa) za miesiąc (podać miesiąc). Po 15 dniu będą naliczane ustawowe odsetki.

  1. W przypadku braku opłaty w danym miesiącu, z dniem 1 następnego miesiąca obiady będą wstrzymywane .

  1. Comiesięczna informacja o wysokości należnej opłaty będzie wywieszana na tablicy korkowej przy wejściu do szatni szkolnej (od strony ulicy Prostej), w terminie do 5 dnia bieżącego miesiąca – na liście będzie podana klasa i inicjały dziecka .

Dodatkowo informację o należnej opłacie można uzyskać pod numerem telefonu: 71/798 69 05, wew. 115-intendent lub mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Nieobecność dziecka na obiadach należy zgłaszać w bieżącym dniu od godziny 8.15 do 09.30 pod numerem tel. 71 798 69 05 wew. 115 lub osobiście u intendenta ( w razie nieobecności intendenta – na portierni wew. 150 lub u sekretarza szkoły podstawowej wew. 103), także mailowo : magdalena.zamorska@wroclawskaedukacja.pl

  1. Odpisy z tytułu nieobecności dziecka na obiadach będą odliczane w kolejnym miesiącu.

  1. Rodzic zobowiązany jest do zapoznania się z Regulaminem Stołówki Szkolnej w Szkole Podstawowej nr 97

9 . Intendent: Magdalena Zamorska pracuje każdego dnia w godzinach: poniedziałek – środa 8.00-11.30, czwartek – piątek 8.00-12.25 oraz wtorek 8.00-12.15.

10. Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024

będzie do odebrania i podpisania od 04.09.2023 roku w szatni szkoły od ulicy Prostej i w pokoju intendenta.

11. Strony mogą rozwiązać umowę w każdym czasie, w trybie porozumienia

stron.

Do pobrania:

Umowa o korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej w roku 2023/2024

    Jadłospis

od 18.03.2024 r.  do   27.03. 2024 r.

DATA

OPIS  POSIŁKU

18-03-2024

poniedziałek

Jarzynowa z brukselką (mięso drobiowe, kalafior, brokuł, brukselka, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek)

(pszenica, seler, mleko) -350 ml

 Zrazy z cebulką  (karczek, łopatka)

(pszenica, mleko, jajo)-90 g,

ziemniaki z natką pietruszki  – 150g,

czerwona kapusta z oliwą- 40g,

herbata miętowo-rumiankowa -200 ml, mandarynka  -1szt.

19-03-2024

wtorek

Pomidorowa z dodatkiem soczewicy z makaronem

(chude mięso wieprzowe, marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, soczewica, pulpa pomidorowa)

(pszenica, seler, mleko) -350 ml

Pałki kurczaka w ziołach(pieprz, sól,papryka ostra,słodka)-1 szt, ziemniaki z koperkiem– 150g,

marchew z porem, jabłkiem i ziarnami- 40g,

sok 100% owocowy- 200ml.

20-03-2024

środa

Krem ze szpinaku z grzankami pszennymi

( wywar warzywny ,szpinak,  marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, ziemniak)  (pszenica ,seler,  mleko)– 350 ml,

Pierogi z mięsem ( mięso wieprzowe, cebula)

(pszenica, jajo, mleko) -220 g

surówka z sałaty , zielonego ogórka, rzodkiewki w polewie jogurtowo-majonezowej  (mleko, jajo, gorczyca )- 40g,

kompot z jabłek – 200 ml,

ciasteczka be-be –1 szt

21-03-2024

czwartek

Zupa grochowa z chudą kiełbasą (chuda kiełbasa, groch seler, marchewka, por, pietruszka, cebula, czosnek) -350ml (seler),

Makaron łazanki z mięsem i chudą kiełbasą

(mięso wieprzowe: karczek, chuda kiełbasa, kapusta kiszona ) (pszenica, jajo )-90/150 g, ogórek kiszony –40 g

kompot wieloowocowy  -200ml,

 winogron – 90 g

22-03-2024

piątek

Buraczkowa z ziemniakami ( wywar warzywny, burak,  marchewka, por, pietruszka, seler, czosnek, ziemniak )

 (pszenica ,seler,  mleko)– 350 ml.

Paluszki rybne ( ryba, pszenica, jajo) -90 g ,

ziemniaki z natką pietruszki -150g ,

buraczki z cebulką i oliwą- 80g,

lemoniada z cytryną i pomarańczą200 ml.